Stress

Symptomet med de mange fysiske og mentale ansigter.

Stress påvirker dig mere end du tror.

Hvad sker der i krop og sind, når du er udsat for stress?

Akupunktur mod stress.

Der er forskel på, det at være stresset og det at have travlt.

Du har prøvet det at have travlt i perioder på året, eller mindre perioder i dit liv. Hvor du godt kan føle dig lidt presset, men man ved, at det kun er en kort periode, hvor der er travlhed og mange bolde i luften og så er der ro igen. Dette er blot midlertidigt stress eller travlhed.

Den ”rigtige” stress er du ikke i tvivl om. Hvis der sker flere ting omkring dig i en lang periode, som er krævende og du ikke har nogle pauser, hvor du kan få et øjeblik til dig selv. Det kan både være på jobbet, men også i dit privatliv, hvor der sker for meget eller for mange forandringer.

 

Stress er ofte fordi du bliver følelsesmæssig påvirket fra dine omgivelser.

Det kan være på arbejdet, med de opgaver du sidder med og har et stort ansvar for. Det kan være det psykiske arbejdsmiljø, uddannelser, studier osv.

Det kan også være privat, ved skilsmisse, dødsfald i familien, for mange aftaler, følelsen af ikke at være tilstrækkelig over for sine omgivelser osv. Du glemmer dig selv og din egen omsorg.

Stress har mange ansigter og kommer oftest snigende. Du bliver ”lullet” ind i de mange gøremål og tænker det går nok, jeg klare det. Men det er lige præcis der, du skal hive i nødbremsen.

Det der er meget paradoksalt ved stress er, at det “bare” er noget der foregår i din hjerne. Når vi går helt tilbage i det og kigger på kemien i hvad der sker i krop og sind, så er det noget der foregår i dit hoved. Det bliver til illusioner. Men de illusioner kan være meget svære at takle og forstå og stress har tit og ofte en tro følgesvend med sig som hedder angst.

Stress og angst kan være de bedste venner, på et yderst ubehageligt plan for krop og sind.

Stress

Stress og angst kan være meget overvældende for krop og sind.

 

Har du været ramt af stress én gang, husker kroppen det og bliver sårbar i en meget lang periode efterfølgende.

 

 

 

 

Symptomerne på stress oftest:

 • Hovedpine
 • Migræne
 • Svimmelhed
 • Hjertebanken
 • Angst
 • Søvnløshed/dårlig søvn
 • Udmattelse
 • Konstant træthed
 • Spekulationer, overbekymring
 • Dårlig hukommelse
 • Manglende fokus og indlæring
 • Manglende selvværd
 • Aggressiv, irriteret
 • Manglende appetit
 • Ubehag/ondt i maven
 • Diarre
 • Forstoppelse
 • Spændinger, smerter og uro i kroppen

Nogle af de ovenstående symptomer behøver ikke at være stressrelateret, men kan opstå af andre årsager. Det primære er, at hele dit nervesystem er belastet og kan give en række symptomer, som kan hænge sammen, men også pege i mange retninger.

 

Muskelsmerter og stress

Muskelsmerter eller muskelspændinger kommer ikke altid på grund af en fysisk belastning eller forkert holdning. Der er for lidt fokus på, at der kan skyldes spændinger der er opstået af andre årsager.

Chok eller traume der udløser en fysisk stress reaktion i kroppen, men ikke nødvendigvis påvirker det psykiske, men det føltes mere som en fysisk stress.

Det er tit overset, at de gamle chok og traumer, som har lagt sig fysisk, stadigvæk giver uro både fysisk og psykisk. Hvis man har svært ved at få helt ro i sindet kan det skyldes fysiske spændinger. Det kan være medvirkende til, at du mentalt har svært ved at arbejde dig ud af en stress situation.

Motion er også et vigtigt parameter idet det kan afhjælpe muskelsmerter og muskelspændinger, men motionen vil oftest kun være et supplement. Det er ikke altid det er hård motion, men tit den lette og moderate motion, der er bedst når sindet og kroppen er stresset. Det kommer igen også an på, hvor meget man har med i sin ”bagage” og hvor mange gange eller hvor mange år, man har udsat sig selv for stress.

 

Det ikke kun dine muskler der bliver påvirket af, at du er stresset, det gør dine organer også. Specielt dine binyre som producerer dine stresshormoner.

 

Valget er dit, hvor stresset vil du være nu og i fremtiden?

 

Hvordan behandler jeg stress.

Jeg behandler primært med akupunktur og auriculo (øreakupunktur), samt nogle teknikker fra lysterapien til at berolige og afhjælpe nervesystemet. Der kan også forekomme kinesiologi i forbindelse med at teste de muskler der spænder og er påvirket af stress.

Stress er desværre ikke noget der bliver behandlet på én behandling, da det kan gå meget langt tilbage i tiden, hvad der har startet det. Men jo før du får startet behandling op, jo før kommer du tilbage til dig selv igen.

Jeg har skrevet en lille praktisk guide, omkring hvad der sker inde i krop og sind og din hjerne når du bliver udsat for stress og angst. Den er skrevet i et let forståeligt sprog.

Du kan se mere om den her.

Akupunktur

Posturologi

Auriculoterapi

Facebook

Silke Akupunktur

Hos Huset for Sundhed og Balance
Tagensvej 70, 2 sal
2200 København N

Tlf.: 22 93 00 14
E-mail: lisbeth@silkeakupunktur.dk
Følg med på Facebook

Telefontider

Mandag – torsdag
fra kl. 09.00-18.00

Åbningstider

Mandag til Torsdag.

Du kan se ledige tider under "Bestil tid".