Tandpasta kan du selv lave

Denne tandpasta med kokosolie er super god til at fjerne tandsten og den er meget antibakteriel, sund for både tænder og tandkød. Den er fri for fluor, som har en skadelig påvirkning på din skjoldbruskkirtel når mængderne bliver for store. Hvilket det hurtigt gør, når du bruger almindelig tandpasta hver dag.

Hvis du skal have fjernet tandsten, så brug den hver dag i 4 uger, alt afhængig af hvor meget tandsten du har.

Du kan bruge denne tandpasta efter behov og evt. supplere med en økologisk tandpasta uden flour, bare for en forandrings skyld. Jeg har 3 forskellige inkl. min kokosolie tandpasta.

Tandpasta med kokosolie

Tandpasta med kokosolie og natron

Du skal bruge

2 spsk kokosolie med eller uden smag
1 tsk natron
5-8 dråber oregano olie eller 5 dråber pebermynte olie.

Fremgangsmåde

Hvis kokosolien er hård, så kan du komme den i et lille vandbad i få minutter, så den bliver blødere at arbejde med. Er den helt flydende fordi det er sommer, kom den i køleskab/fryser, hold øje med den til den bliver blød at arbejde med. Tilsæt natron og oregano/pebermynte olien. Bland det hele sammen og voila har du din tandpasta klar til brug. Du kan komme den i et lille glas med låg/patentlåg. Man kan nogle gange få dem  i små størrelser hos Søsterne Grene. Eller Matas har små rejse bøtter med skruelåg til creme mv.

Skrab en passende mængde af med en ske og kom det på tandbørsten.

Om vinteren kan du stille den i vindueskarmen på dit badeværelse. Om sommeren skal den i køleskabet, da kokosolien bliver flydende og natronen falder til bunds.

Det skummer ikke som du er vant til for der er ingen sæbe i som i almindelig tandpasta. Og hvem i alverden har fundet på at en tandpasta skal skumme. Nogle af dem smager af rengørings midler med alt for meget mint smag.

Puha nej, det er der ingen der har brug for.

Der er forsket i kokosolie som tandpasta i Canada. Det viser sig, at hvis man tilsætter visse enzymer er den meget mere effekt end almindelig tandpasta.

Held og lykke med din nye tandpasta med kokosolie og natron

Kærlig hilsen..

Lisbeth Holm

Lisbeth Holm

Din behandler
Ejer af Silke Akupunktur

Silke Akupunktur

Hos Huset for Sundhed og Balance
Tagensvej 70, 2 sal
2200 København N

Tlf.: 22 93 00 14
E-mail: lisbeth@silkeakupunktur.dk
Følg med på Facebook

Telefontider

Mandag – torsdag
fra kl. 09.00-18.00

Åbningstider

Mandag til Torsdag.

Du kan se ledige tider under "Bestil tid".