Knækbrød nemt at lave ca. 45 min i alt.

Dette knækbrød kan du lave på forskellige måder, alt efter smag og behag. Skal det være hyggeknækbrød eller madknækbrød. Brug det som “rugbrød” eller små lækre snack stykker til børnenes madpakke eller din egen for den sags skyld.

Kom dem i en lufttæt beholder og hav dem i skuffen på jobbet til den lille sult. De kan bruges til hvad som helst også som tilbehør til din suppe. Og kan naturligvis spises med god samvittighed, samt laves glutenfrit.

Hvad mere kunne du ønske… selvfølgelig at få opskriften til denne herlighed. Den kommer lige her.

Knækbrød til en hel bageplade

knækbrød2 spsk Chia frø (kan udelades)
3 dl blandet frø og kerner, solsikkekerner, græskarkerner, hørfrø enten brune eller gule, sesamfrø
2 spsk olivenolie
½ tsk havsalt eller urtesalt

rosmarin, timian, oregano, basilikum eller vanilie, kanel, kardemomme. Brug disse krydderier, som det passer med dine smagsløg, eller hvis du har et andet ynglings krydderi, så brug gerne det.

1½ dl mel bland evt. 2 slags mel, speltmel, rugmel, boghvedemel, hirsemel, quinoamel
ca. 1½-2 dl vand, hvis du bruger Chia frø og boghvedemel sammen skal du bruge ca. 2 dl vand.

 

Sådan gør du

Bland Chia frø, kerner og frø sammen med olivenolie, salt og krydderier. Bland det godt knækbrødsammen, tilsæt derefter melet og rør godt rundt til alt er dækket med mel. Tilsæt vandet rør
godt rundt igen og lad det stå i 5-8 min. “Dejen” skal være ikke være en hård klump og svær at røre rundt i, tilsæt lidt mere vand. “Dejen” skal være blød og nem at røre i, men ikke lind.

Læg 1 stykke bagepapir på din bageplade og hæld “dejen” ud, læg endnu et stykke bagepapir over “dejen” rul den ud med en kagerulle mellem de 2 stykker bagepapir. Den kommer til at fylde hele pladen. Hvis du ønsker en lidt tykkere dej kan du vælge at have 2 cm luft til kanten af bagepapiret. Du skal dog bare påregne lidt ekstra bagetid. Træk det øverste bagepapir af
og skær det ud i passende stykker, hvad der passer til dig og hvad det skal bruges til.

Skal være midt i ovnen på 180 gr. varmluft i 20-25 min. Knækbrødet skal være gyldent at se på. Du kan også checke det ved at banke på midten af knækbrødet for at høre om det har en sprød lyd.

Kærlig hilsen..

Lisbeth Holm

Lisbeth Holm

Din behandler
Ejer af Silke Akupunktur

Silke Akupunktur

Hos Huset for Sundhed og Balance
Tagensvej 70, 2 sal
2200 København N

Tlf.: 22 93 00 14
E-mail: lisbeth@silkeakupunktur.dk
Følg med på Facebook

Telefontider

Mandag – torsdag
fra kl. 09.00-19.00

Åbningstider

Mandag og onsdag
fra kl. 9.00-19.00
Torsdag fra kl. 11.00-19.00
Hver anden tirsdag
fra kl. 11.00-16.00