Granola er nemt at lave

Granola kan være super lækkert at toppe sin Kefir, soya yoghurt, yoghurt (hvis du tåler det), greenie (smoothie med grøntsager), smoothie eller som en lille hygge snack.

De kan laves på mange måder, men er super dyre, at købe i supermarkedet. Så hvorfor ikke lave den selv, det er faktisk ikke så svært. Du kan lave den på ca. 45 min., så hiver du den lækreste og sunde granola ud af ovnen.

I denne er der ikke sirup, honning eller rapsolie, som der er i de fleste købe granola. Det er for at gøre den dejlig sød og gøre dig afhængig af den søde smag. Men du skal passe på, selvom det er et dyrt mærke, kan der være fælder for dit blodsukker og dermed din lever og bugspytkirtel der bliver unødigt belastet.

Rapsolie er ikke den sundeste olie at få for ofte. Og ikke alle sirup er hensigtsmæssig for din lever og bugspytkirtel. Ahorn sirup eller rå honning kan gå an.

Du kan faktisk også lave denne helt glutenfri. Jeg har ikke gjort den 100% glutenfri, da jeg har rug og spelt med. Men de er ikke så hidsige mod dine celler, som hvedegluten er.

Jeg fik min inspiration fra Lisbeth Tordendahl i hendes MEGET lækre bog “Det søde”. Jeg har dog lavet noget om i opskriften.

Granola med citron og kanel.Granola

2 dl glutenfri grovvalset havre øko
2 dl rugflager øko
2 dl speltflager øko

1½ dl blandet mandler og valnødder, gerne øko
1½ dl øko solsikkekerner
1 dl øko græskarkerner
revet skal af en øko citron
1 tsk øko kanel
1/4 tsk salt

140 gr øko banan
5 friske dadler
1 spsk citron saft
3 spsk kokosolie med eller uden smag.

Hvad skal jeg gøre

Grov hak nødderne og bland det hele sammen med korn, kerner, revet citron skal, kanel og salt.
Blend med evt. stavblender, banan, dadler, citron saft og kokos olie.

Nu blandes det hele sammen, brug enten et salatbestik eller dine hænder. Lægges ud på en bageplade, det fylder hele plade. Bag det på 200 grader i ca.10 min. Tag bagepladen ud og vend rundt i granolaen, så det bliver bagt på “alle sider”. Bag videre i ca.10 min.
Det anbefales, at du holder øje med den i de sidste 10 min og ikke går for langt fra køkkenet. Det kan pludselig gå meget stærkt. Det skal være dejligt, let mørkt gyldent at se på.

Afkøl det helt og kom det i lufttæt beholder.

Børn elsker denne granola og de kan spise den med din gode samvittighed. Ja, du kan også selv spise den med god samvittighed over for dine celler.

Gode tip

Du kan bytte kanel ud med kardemomme. Du kan også bruge hasselnødder, sammen med enten mandler eller valnødder. Eller du kan bruge kun mandler, hasselnødder eller valnødder. Du kan bruge 6 dl glutenfri grovvalset havre, hvis du ikke vil have gluten. Du kan også bytte en af korn sorterne ud og erstatte den med bygflager.
Du kan også lave en halv portion, hvis du kun spiser det et par gange om ugen, eller du er den eneste der spiser det i dit hjem.

Kærlig hilsen..

Lisbeth Holm

Lisbeth Holm

Din behandler
Ejer af Silke Akupunktur

Silke Akupunktur

Hos Huset for Sundhed og Balance
Tagensvej 70, 2 sal
2200 København N

Tlf.: 22 93 00 14
E-mail: lisbeth@silkeakupunktur.dk
Følg med på Facebook

Telefontider

Mandag – torsdag
fra kl. 09.00-19.00

Åbningstider

Mandag og onsdag
fra kl. 9.00-19.00
Torsdag fra kl. 11.00-19.00
Hver anden tirsdag
fra kl. 11.00-16.00