Søvn er vigtig og denne dessert kan hjælpe dig.

Søvn er med til at regenerer dine hormoner, immunforsvar og hjernen, der skal bearbejde dine oplevelser og bringe dit sympatiske nervesystem til ro. Den del af nervesystemet der er med til at bringe dit stress i kog.

Den er nem og hurtigt. Det eneste du skal bruge er havregryn, banan og græskarkerner.
Havre stimulere produktionen af melatonin, som er dit søvn hormon, det samme med græskarkerner som har et højt indhold af tryptophan, som bliver omdannet til dit melatonin. Banan virker beroligende på nervesystemet.

Men det betyder ikke, at du skal spise 10 bananer om dagen, for meget har den modsatte effekt. Store mængder banan har leveren ikke godt af pga fruktosen. Men lidt er rigtig godt.

Søvn desserten

2-3 spsk. havregryn økologiske/biodynamiske, evt. glutenfri.
Lidt vand eller plantemælk, så det lige dækker.
½ banan
2 spsk. græskarkerner (evt. mandler, valnødder, hasselnødder, solsikkefrø, hvis du ikke har eller kan lide græskarkerner). Eller halvt af hvert.

Tilberedning.
Her kan der virkelig varieres til den store smagssans og temperament. Jeg plejer at gøre følgende. Havren lægges i blød i ca.5.-10 min.Hvis du ønsker den lidt “yoghurt” argtig, kan den lægges i blød 15-20 min. Skær bananen i skiver oven på havren, og top den med græskarkerner eller andre nødder, kerner. Meget simpelt og enkelt.

Men du kan også kaste dig ud i, at blende det hele sammen med stavblender til en mos eller bare mose bananen i havren. Der er frit valg, det er kun dig der sætter grænsen.

Spis den gerne en times tid før sengetid, så du ikke går i seng med fyldt mave. Det er nemlig ikke godt for søvnen, med for meget mad i maven ved sengetid. Det giver en urolig søvn.

Hvad påvirker ellers din søvn?

Du er ca. 4 timer om at nedbryde et aftens måltid og det er også afhængigt af hvad du spiser. Kød fra klovdyr er altid noget længere tid om, at komme fra mavesækken til tyndtarmen end grøntsager.

Din mavesyre og fordøjelses enzymer er meget vigtige i denne proces. Hvis du har problemer med for lidt savesyre, hvilket rigtig mange har, så kan du forsøge dig med et glas vand med 1 tsk citron saft eller bare kom en god skive citron vandet. Drik det inden et hovedmåltid.

Tegn på for lidt mavesyre

  • Træthed efter måltider, værre aften
  • Dårligt hår og skrøbelig negle
  • En fornemmelse af en sten i maven og overmæt
  • Har tendens til at spise syrlige ting, men ikke alle har det sådan
  • Sure opstød, bøvsen, oppustethed, prutten kort efter måltider
  • Acne og rosaceae

Søvn kan påvirkes af mange andre ting. Særligt kaffe, grøn te, sort te, sukker, chokolade, riskiks, popcorn, sene måltider, tv, computer, telefon og tablet. Er nogle af de helt store syndere til en dårlig søvn.

Søvn

Fredags slikket med et glas cola, kop kaffe og tv til langt ud på aftenen, er ikke et helt unormalt senarie i mange hjem verden over.

Rigtig mange mennesker er mere påvirket af koffein, end de ved af det. Koffein kan påvirke helt op til 10-12 timer efter indtag. For mange og måske dig kan morgen kaffen være mere end rigeligt koffein for dit system.

Det samme gælder grøn og sort te, men her er koffeinen ikke så kraftig og det er også anden type koffein. Men kan stadigvæk påvirke sarte koffein sjæle.

Kærlig hilsen..

Lisbeth Holm

Lisbeth Holm

Din behandler
Ejer af Silke Akupunktur

Silke Akupunktur

Hos Huset for Sundhed og Balance
Tagensvej 70, 2 sal
2200 København N

Tlf.: 22 93 00 14
E-mail: lisbeth@silkeakupunktur.dk
Følg med på Facebook

Telefontider

Mandag – torsdag
fra kl. 09.00-18.00

Åbningstider

Mandag til Torsdag.

Du kan se ledige tider under "Bestil tid".