Carob-kugler med mandler
Carob-kugler er super lækre og nemme at lave, det tager cirka 10-15 min. at lave dem. Så de kan hurtigt komme på bordet til hverdag, fest og hvis man er vildt lækkersulten.
Opskriften kommer her
200 gr. Medjoul dadler eller friske Iranske dadler. Ikke tørret dadler.
1 tsk. ægte kanel
1 tsk. kardemomme
1 tsk. tørret ingefær
2 tsk. carob pulver
½ tsk. nelliker (kan udelades)
1 spsk kokosolie med eller uden smag kan bruges
20-25 groft hakket mandler
Carob pulver til at rulle kuglerne i.
Hæld kogene vand over dadlerne, så fjerner du den svamp som sidder uden på. For store mængder af den er toksisk for leveren. Hak mandlerne groft. Bland alle ingredienser sammen i en skål med hænderne, ved at mose og masse det hele sammen godt og grundigt. Når massen er blandet godt sammen efter ca. 3-5 min. er de klar til at blive trillet til kugler og rullet i carob pulver. Du kan lægge dem i fryseren i 5-10 min., så når kokosolien at stivne så er der et godt bid i dem.
Jeg plejer at opholde dem på køl, særligt i sommermånederne pga. kokosolien ellers sejler de lidt i olien.
Så er der serveret. MUMS
Ekstra tips til opskriften
Du kan erstatte carob med rå kakao pulver eller bruge andre nødder, såsom hasselnødder, valnødder og cashew. Det er i bund og grund kun dig der sætter grænsen for hvad du blander i. Der er også tørret æblestykker eller tørret granatæble kerner der smager fantastisk i disse kugler. Eller prøv med et lille stykke banan.
Jeg har kun at sige, rigtig rigtig god fornøjelse med dem, så må du se hvor længe de kan holde hjemme hos dig. For den går ikke længe i mit hjem, så står der et par lækkersultne munde, inklusiv mig selv og anklager hinanden for, HVEM TOG DEN SIDSTE UDEN AT SPØRGE.
Kærlig hilsen..
Lisbeth Holm
Din behandler
Ejer af Silke Akupunktur