Broccoli kunne blive din store favorit
Broccolisalat, her er det desværre ikke alle, der er lige begejstret for denne super sunde grøntsag. Og indrømmet, det har da taget mig omkring 5 år i tidernes morgen, at elske den. Så hvis det er ikke er din store favorit, så kunne denne opskrift måske få dig på andre tanker.
Broccolisalat kan laves på mange måder og jeg syntes ikke altid det er lige heldigt, men familien og jeg er nu faldet for denne her.
Broccolisalat
Til 4 personer, hvis det er som tilbehør.
500 gr broccoli
½ rødløg
rosiner eller tranebær i den mængde der passer dig
1 pakke kalkunbacon
1 dl øko mayonnaise
2 spsk vand
½-1 tsk honning
ca. ½ dl mandler
Gerne i økologisk kvalitet, så meget som muligt.
Fremgangsmåde:
1. Skær broccoli i små buketter, skræl evt. stokken og skær den med, den smager godt.
2. Hak mandler i grove stykker, rist dem let på panden og slut evt af med at hælde en smule Shoyu (japansk soja) ved til sidst.
3. Steg kalkunbacon og skær det i mindre stykker.
4. Bland det hele i en stor skål.
5. Bland øko mayonnaise, vand og honning sammen, vend det derefter i salaten.
Et lille tip eller tre
Skal du bruge den som hovedmåltid, kan du stege 2 kyllingefileter og skær ud i mindre stykker og bland i salaten. Her er der til 2-3 personer i det hele. Du kan også blande 2 dl kogt quinoa eller kogte kikærter i retten i stedet for kylling.
Råt eller kogt
Hvis du ikke bryder dig om den rå udgave af broccoli i denne opskrift, kan du naturligvis koge den. Men her er det ikke lige meget, hvor meget du koger den. Hvis det er til salat som i denne opskrift, skal du komme broccolien ned i kogene vand i 1-2 min. Skal du spise kogt broccoli som almindeligt tilbehør, anbefaler jeg at du koger den i max. 3 min. Der er ikke noget værre end at få overkogt broccoli, som er små slatten.
Hvis du kunne tænke dig en anden opskrift med broccoli, så check denne broccolisuppe ud.
Kærlig hilsen..
Lisbeth Holm
Din behandler
Ejer af Silke Akupunktur