Bananpandekager glutenfri, med en cremet topping dine celler elsker.

Det bliver ikke meget mere lækkert, med disse bananpandekager. Du kan spise dem døgnet rundt og børnene kan få dem med i madpakken, med den bedste samvittighed som forældre. Det er jo vores ansvar, at lære de gode madvaner til børnene og samtidigt som en lækkerbisken. Og så er det nogle vildt nemme bananpandekager, som børn sagtens kan være med til.

For din egen sundheds skyld, for at danne mindst mulig inflammation i dit tarmsystem, så undlad venligst at spolere disse pandekager med hvedemel. På grund af det høje indhold af gluten, det er heller ikke til gavn for dine hjerneceller. Til nød kan du bruge spelt.

Du kan i de større supermarkeder, som Meny, købe hirsemel og quinoamel. Ellers bugner helsekost forretningerne med det. Du kan også prøve med sorghum mel. Sorghum er en græs art og er let sødlig i smagen og god at bage med. Som hele korn ligner de til forveksling hirse eller quinoa.

Bananpandekagerne bliver mest lækre med naturligt sødme af plantemælk og ikke komælk eller sukker. Jeg har i denne opskrift tilsat galaktose, som er det bedste “sukker” til dine celler og din hjerne. Det er insulinuafhængigt, så det påvirker ikke din bugspytkirtel eller din lever. Dit blodsukker forbliver stabilt.

Nu forventer jeg ikke du har det stående i skabet, så det kan udelades. Jeg til satte det på grund af de gavnlige egenskaber det har for celler, hjerne og muskler. Men det er temmelig dyrt, desværre. Du kan købe det her, hvis du ønsker fremtidigt at erstatte det med sukker eller anden form for sødemiddel.

 

Opskriften på bananpandekager, giver 12 brunch pandekager.

1 moden bananBananpandekager
1 æg
50 gr havregryn glutenfri, evt. almindelige.
70 gr. hirsemel eller quinoamel
revet skal fra ½ citron
½ tsk kardemomme eller anden krydderi
1/4 tsk natron
1 tsk galaktose(kan udelades)
2,5 dl plante mælk soughum, hirsemælk, havremælk, mandelmælk, soyamælk eller boghvedemælk

Sådan gør du

Kom alle ingredienser i blenderen, til det hele er blendet godt sammen. Kom kokos olie på panden og bag dem. Du kan tage lidt af melet fra og erstatte det med protein pulver, hvis du ønsker mere mættenede bananpandekager.

 

Cremet topping

1 moden avocadoBananpandekager
1 moden mango
2 store håndfulde frossen bær
1 spsk kokos olie
evt. lidt væske i form af vand eller plantemælk.

Sådan gør du

Kom alle ingredienserne i en blender. Hvis den har svært ved at køre skal du tilsætte lidt væske. Blend til den bliver cremet og lækker i konsistensen. Top den på pandekagerne og nyd en lækkerbisken med samvittighed. Du kan altid pynte med friske bær, banan, chiafrø eller hvad du har lyst til i den sunde superfood afdeling.

Resten af den cremet topping kan du gemme til dagen efter og spise den som en smoothie til morgen mad. Og sammen med bananpandekagerne, hvis der er flere tilbage. De 12 jeg lavede var væk på 15 min. Men vi var også 3 til deling. Resten af toppingen spiste jeg dagen efter til morgen mad, med lidt sojayoghurt, chiafrø og hampefrø.

Du kan også toppe bananpandekager med denne chia dessert eller granola.

Kærlig hilsen..

Lisbeth Holm

Lisbeth Holm

Din behandler
Ejer af Silke Akupunktur

Silke Akupunktur

Hos Huset for Sundhed og Balance
Tagensvej 70, 2 sal
2200 København N

Tlf.: 22 93 00 14
E-mail: lisbeth@silkeakupunktur.dk
Følg med på Facebook

Telefontider

Mandag – torsdag
fra kl. 09.00-18.00

Åbningstider

Mandag til Torsdag.

Du kan se ledige tider under "Bestil tid".