Berig dit drikkevand på en sund og frisk måde.

Drikkevand fra vandhanen kan på sigt blive en halv kedelig fornøjelse. Særligt når du skal have 1½ liter dagligt og ved høje temperaturer 2½ liter. Hvis du er lige som jeg der aldrig drikker sodavand, saftevand eller andre drikke der er over beriget med sukker, så kan vand blive lidt kedeligt i længden.

Drikkevand

Derfor bruger jeg meget te både som kold og varm drik. Og jeg bruger både sort som grøn te. Jeg er ikke så begejstret for blandings te med for mange smags nuancer.

Derfor syntes jeg du skal have lidt tips og ideer til hvad du kan gøre for dig og dit drikkevand. Da sukker sløver immunforsvaret, sætter dine hormoner ud af kurs, overbelaster din kære lever og bugspytkirtel.

På dine cellemembraner sidder der små pumper, der pumper kulhydrat, vitaminer mm ind i cellen, så den kan få næring og give dig energi og optimere dine organer og muskler. Disse pumper bliver nedbrudt ved for stor koncentration af sukker i blodet. Det der sker når de bliver nedbrudt er, at din stakkels lille celle ikke får den næring den skal have og til sidst dør den.

 

Sukker og søde drikke

Sodavand og saftevand har jo som bekendt en MEGET stor mængde sukker tilsat. Og det hjælper heller ikke med light sodavand, for der har et andet problem med aspartam, som bliver omdannet til formaldehyd i din krop. Tak for kaffe, så ville jeg dog vove den påstand at sukker er bedre. Hvis jeg stod på en øde ø og havde intet andet væske end almindelig Cola og en light Cola, Så tog jeg den almindelige Cola.

Drikkevand

Det samme er med juice som langt de fleste køber færdigt lavet i kartoner. Koncentrationen af frugt er alt for stor og giver også for store mængder sukker.

Vær derfor vågen overfor ALLE light produkter, det findes også i Skyr med frugt, som er udpint til en 2% fedt indhold. Men har aspartam i sig. Må jeg så gerne bede om min. 15% tak og uden aspartam, for at søde den efter den er udpint. Hvis jeg altså spiste Skyr.

Det var lige et mindre sidespring jeg lige syntes du skulle beriges med. Men tilbage til drikkevand og hvordan du gør dit drikkevand lækkert.

 

Drikkevand som bliver blødt og lækkert

Du kan starte med at investere i en kande med et filter, som filtrere de fleste af de partikler, som vi ikke skal have for meget af væk. Det trækker noget af kalken ud, så vandet bliver blødt og lækkert at drikke. Bare denne lille forandring i dit drikkevand, kan få dig til at drikke mere vand.

DrikkevandDen nærmer sig lidt Fiji vand, som kan købes til en halv bundegård for en ½ liter, men smager vidunderligt. Jeg smagte den første gang i Singapore og har aldrig glemt smagen, (måske også fordi jeg sad på en fancy strandbar).

Her efter kan du tilsætte naturligt sødme eller en god smag efter dit behov eller dit temperament.

Frugt

Kom evt. en lille skive vandmelon eller anden slags melon, æble, pære, hindbær, jordbær, citron, appelsin, vindruer, mango, papaya og granatæble. Eller en anden frugt du syntes kunne være lækker til at berige dit drikkevand med.

Grøntsager

Agurkeskiver er også en lækkerbisken til dit drikkevand. Du kan også prøve med gulerødder eller rødbede, de har begge en sødlig smag. Måske er der en anden lækker grøntsag du kunne finde fristende at berige dit drikkevand med.

Har du prøvet fennikel, som samtidigt er slimløsnende og hostestillende. Er fordøjelsesfremmende, beroliger din mave og tarm, ved oppustet mave. I gamle dage brugte man afkog af fennikel som hjertestyrkende tonikum. Hvis du ikke har smagt fennikel før, har den en dejlig aromatisk lakrids smag.

Bladselleri som kan virke vanddrivende på ødemer, let afførende, beroligende og blodtryksænkende(4 stængler om dagen til blodtrykket er normaliseret). Irritabel tyktarm, eksem, psoriasis, migræne og hovedpine kan afhjælpes med bladselleri.

Krydderurter mm

Citronmelisse virker beroligend på psyken, sænker blodtrykket, fremmer fordøjelsen og hæmmer vira. Den smager så dejligt og er blid og rund i dens smag.

Mynte er en æld gammel urt. Duften har ry for et standse negative tanker og frigive positiv energi. Det kunne være den skulle drysses ud over verdenen i rå mængder. Den virker opkvikkende, nervestyrkende,god til slimhinder og er fordøjelsesfremmende.

Ingefær renser blodet, fremmer optagelsen af næringstoffer fra maden, øger stofskiftet og fremmer forbrændingen, hæmmer inflammationstilstande, vandrivende og kvalmestillende. Prøv den sammen med enten appelsin og citron eller sammen med mynte.

Koriander virker krampeløsnenede og er rigtig god til kolik, eksem, psoriasis, urinvejsinfektion og søvnløshed. Koriander er også meget anvendelig til udrensning af tungmetaller. Korinder har den effekt på de fleste mennesker enten hader man den eller så elsker man den.

Der kan være flere krydderurter som du kunne tænke dig at kaste dig ud i og blive en smags oplevelse rigere.

Rigtig god fornøjelse med at berige dit drikkevand her i sommervarmen.

Kærlig hilsen..

Lisbeth Holm

Lisbeth Holm

Din behandler
Ejer af Silke Akupunktur

Silke Akupunktur

Hos Huset for Sundhed og Balance
Tagensvej 70, 2 sal
2200 København N

Tlf.: 22 93 00 14
E-mail: lisbeth@silkeakupunktur.dk
Følg med på Facebook

Telefontider

Mandag – torsdag
fra kl. 09.00-18.00

Åbningstider

Mandag til Torsdag.

Du kan se ledige tider under "Bestil tid".