Kinesiologi er en afbalancering af krop og sind.

Hvad kan Kinesiologi gøre for dig og hvordan virker det?

Hvad er Kinesiologi?

Kinesiologi betyder “Læren om bevægelse”.

Kinesiologisk behandling er en afbalancering af fysiske og mentale ubalancer.

Grundstenen i Kinesiologi blevet udviklet af George Goodheart i 1960’erne. Han var kiropraktor.

Hans viden, erfaring og facination af anatomien i den menneskelige krop, sammen med Østens viden om hele meridiansystemet, som vi kender den fra akupunkturen. Blev starten til en ny behandlingsform nemlig, Kinesiologi.

Kinesiologi

“Læren om bevægelse” Kinesiologi giver muskler fri bevægelse.

Han fandt frem til, at der var muskler der var tilknyttet disse meridianer og disse muskler kunne testes og bringe både muskel, organ og meridian i balance igen. Dette bliver gjort ved hjælp af tryk på akupunktur punkter og akupressur af små områder på kroppen der referere til den muskel der blev testet.

Hans kiropraktor kollega John F. Thie videreudviklet systemet til det der bruges på verdensplan i dag “Touch for health”, også kaldet kropsafbalancering.

“Touch for health” er grunduddannelsen til Kinesiologi og dens mangfoldige retninger. Det der gælder for alle grene og retninger i Kinesiologi er, at der bruges muskeltest.

Hvordan fungere Kinesiologi?

Kinesiologien arbejder med bevistheden, underbevistheden og kropsbevistheden. Der er kun en der kender dig bedre end dig selv, og det er dit sind. Dit sind og din krop glemmer aldrig, hvad der er sket igennem hele dit liv. Også de oplevelser du har glemt eller fortrængt.

Kinesiologi er en blid tilgang til krop og sind, og det er helt alene din krop og dit sind der bestemmer hvad den kan håndtere. Man kan og skal ikke tvinge kroppen til at arbejde med noget den ikke er parat til at håndtere.

Kinesiologi

Muskeltest med blidt tryk.

I Kinesiologien bruges det man kalder for muskeltest. Musklen på en evt. arm bliver anbragt i en bestemt position og der lægges et blidt tryk på armen i den givne position. Her testes om musklen kan holde eller om den giver slip i sin position. Der kræves ikke kræfter at skulle holde evt. en arm eller et ben i en bestemt position. Den skal kunne holde af sig selv, det vil sige det ikke er anstrengende at være i positionen, selv ved et let tryk.

Skulle det ske musklen giver efter, er det absolut ikke et tegn på svaghed, som mange kan misforstå og kæmper med at holde musklen. Men den er udfordret på sin energi. Udfordringen er, at musklen ikke kan varetage dens opgave. Den kan evt. være så overanstrengt eller den slet ikke bliver brugt rigtig. Musklen er hermed stresset på en eller anden måde, i forhold til det mål klienten evt har sat sig for i behandlingen.

Hvad kan behandles?

Et evt mål til en afbalancering kan være følgende:

– der skal arbejdes med et mentalt mål (evt. stress, angst, depression, udmattet, koncentration mm.)

– der skal arbejdes med et fysisk mål (evt. smerter, kropsholdning, skævheder, spændinger, hovedpine, præstation mm.)

– der skal arbejdes med personlig udvikling (evt. adfærdsmønstre, illusioner du ønsker der skal brydes og være mere hensigtsmæssige)

I en kropsafbalancering fra “Touch for Health”, som er den mest udbredte form for Kinesiologi, bliver hele kroppen testet igennem med minimum 14 muskler. Det er hovedmusklerne for vores meridianer der er inspireret fra akupunkturen. Kinesiologi aktivere kroppens egne helbredende kræfter. Kroppen er konstrueret til at helbrede sig selv, ellers ville du blive syg hele tiden.

Denne naturlige evne forstærkes eller hæmmes af din daglige adfærd i form af motion, kost og mentale tanker.

Her sker der hele tiden ændringer i muskler, led, hud og organer. Vi er afhængige af en stærk indre energibalance for at leve et godt og langt liv.

Kinesiologi

En stærk indre energibalance, skaber et langt liv.

Du kan betragte denne energi som Qi i den kinesiske tradition, Ki i den Japanske tradition, Prana i den Indiske tradition, medfødt intelligens i den vestlige tradition, Livsåndedrættet eller Ruhah i den Hebræiske og muslimske tradition og Helligånden i den Kristne tradition.

Denne energi bliver afbalanceret så krop og sind er i balance igen.

Jeg er uddannet inden for Touch for Health og en anden gren der hedder Kinergetics, som også har dybe rødder i Kinesiologien. Her bliver der arbejdet med andre metoder med muskeltest til at bringe krop og sind i balance.

Akupunktur

Posturologi

Auriculoterapi

Facebook

Silke Akupunktur

Hos Huset for Sundhed og Balance
Tagensvej 70, 2 sal
2200 København N

Tlf.: 22 93 00 14
E-mail: lisbeth@silkeakupunktur.dk
Følg med på Facebook

Telefontider

Mandag – torsdag
fra kl. 09.00-18.00

Åbningstider

Mandag til Torsdag.

Du kan se ledige tider under "Bestil tid".