Immunforsvaret er dit vågne øje.

Immunforsvaret er altid vågent, det skal passe på dig døgnet rundt. Det bekæmper bakterier, vira, parasitter, inflammation og andet godt du kommer i kontakt med i din daglig dag. Så du undgår at blive syg og her taler jeg ikke kun om forkølelse, ondt i halsen med mere. Det kan være alt fra en betændt storetå til cancer.

Der er rigtig mange ting du selv kan gøre, for at optimere dit immunforsvar. Her i dette blogindlæg ser vi lidt mere på de mere almindelig sygdomme, som forkølelse, ondt i halsen og influenza. Men det er stadigvæk dit immunforsvar der skal hjælpes til at bekæmpe det der er årsagen til din sygdom. Så rådene her kan bruges også bruges generelt.

Derfor er Selen vigtig.

Selen er et livsvigtig mineral, der har en afgørende indflydelse på din sundhed. Det stimulere immunforsvaret og beskytter mod infektioner. Det reducere optagelsen af tungmetaller, så det bliver lettere at udskille fra kroppen. Det regulere også vævshormoner, der har betydning for smertetærskelen. Indtag ca100-200 mikro gram dagligt.

Der findes et utal af gode råd, både nyere og de gamle gode husmoder råd. Jeg deler ud af et par af dem, som jeg altid har succes med.

Immunforsvaret

Immiflex har vist sig meget gunstigt til at styrke immunforsvaret og har vundet flere priser for dens gode virkning. Du skal tage 1 kapsel om dagen og den er tilsat 10 mg D-vitamin. Den er ikke en vitamin pille og erstatter den ikke. Du kan læse mere om den her. Den kan købes hos helsekost forretninger, på nettet og har set den i Meny supermarked.

D-vitamin en vigtig ingrediens når vi taler immunforsvar og ja, jeg er ked af at sige det, men vi skal op på 30-50 mikro gram om dagen som et minimum i vinter perioden. Sommeren 10-20 mikro gram, hvis du er i solen 3-4 gange om ugen i 30-40 min. D-vitamin er faktisk ikke et vitamin, men et hormon.

For at cellen kan optage det skal der omega-3 fedtsyre til. Så det er vigtigt 1000-3000 mg om dagen også selvom du ikke skal bruge det i forbindelse med D-vitamin. Dit hormon system og immunsystem er afhængigt af det. Det beroliger dit nervesystem, samt en bunke andre positive påvirkninger.

Hvorfor er C-vitamin så vigtigt?

Fordi din krop kan ikke selv producere det. Det samme  gælder aber og marsvin.
Du skal tilføre C-vitamin dagligt til din krop og hvor meget er der også  lidt uenighed om. Det siges, at aber skal have tilført 55 mg pr. kg legemsvægt. Det svarer til, at et menneske på 60 kg skal have ca. 3000 mg dagligt. De daglige anbefalinger til mennesker er på 90 mg dagligt.

Der er lavet en del studier om dette og der er mange der har anbefalinger på 2000-4000 mg dagligt. Der er dog nogle mennesker der er følsomme og kan få diarré ved 2000 mg, så skal der selvfølgelig findes en anden dosis.

Daglig dosis 500-1000 mg. Ved en sund kost bestående af 800 gr. grønt og frugt. Ellers skal du højere op i dosis.

C-vitaminet indgår i over 300 processer i din krop, det er nødvendigt for et effektivt immunsystem.  Det er nødvendigt for at lave bindevævskollagen, det “cement” der holder kroppens celler sammen. Ved meget høje doser har det en kortisonlignende effekt, så det virker afgiftende, irritationsdæmpende, sårhelende og beroligende.

C-vitamin er især vigtig ved brug af p-piller, misbrug af alkohol og tobak, kroniske sygdomme, dårligt immunforsvar og mental træthed.

Det eneste tidspunkt C-vitamin ikke skal tages er når du er blevet forkølet og har influenza. C-vitamin har en sammentrækende effekt, så den trækker virus ind i kroppen istedet for at smide den ud af kroppen. Så C-vitamin er til i mellem forkølelse, influenza mm.

Gurkemeje mælk:
1 tsk gurkemeje pulver
½ tsk ingefær
knivspids vanilje pulver ikke vanilje sukker
knivspids sort peber
1 kop rismælk eller mandelmælk eller havremælk

Bland det hele sammen i en gryde og kog op, lad koge 1 min. og server.

 

Er du blevet forkølet og har ondt i halsen?

ImmunforsvaretHer er et par et ekstra gode råd i ærmet til immunforsvaret
Echinaforce
Echinaforcespray til halsen
Gurgle hals i salvie
Immiflex
Hvidløg med rismælk eller andet
Gurkemeje
Ingefær
Brændenælde te

To gamle farvoritter, som også virker hvergang, er frisk ingefær te. Eller varm en kop (plantemælk) rismælk, soyamælk, havremælk eller mandelmælk sammen med et stort fed presset hvidløg. Sammen med lidt honning bare for smagens skyld. Hvidløg og ingefær er altid godt til immunforsvaret.

Kan yang er en af mine favoritter når forkølelsen har taget sit indtog eller man lige mærker den spæde start, så er det bare om at få taget det i en fart. De hjælper dig hurtigt igennem forløbet og du bliver ikke “slået ud” på samme måde, som du normalt gør ved en forkølelse. Kan fås på apoteket og hos Matas.

Urte pensil som er naturens egen pencillin har også en gunstig effekt på forkølelse, influenza og meget mere.

Echinacea spray er super god til en gang ondt i halsen. Både min datter og jeg har god erfaring med den. Den er noget stærk, men det fortager sig rimeligt hurtigt.Hold dig til det er står med 6-10 gange dagligt. Echinacea dråber kan også bruges både som forebyggelse i små doser, hvis ud har mennesker omkring dig som er syge. Ved sygdom den dosis der står på flasken.

 

Men passer du på dig selv i din hverdag?

Du har nok snart hørt det 100.000 gange med at leve sundt og nærende. Nu får du den lige engang til. Ja, det er vigtigt du passer på dig selv. Du har fået et kostbart og vidunderligt liv forærende og kun ét. Hvorfor så falde i industriens fælder af usundt og nærings fattigt mad. Proppe dig med sukker, sodavand og kager, fordi du har noget du vil flygte fra psykisk, tænk over det. Hvad driver dig?

Det er faktisk derfor så mange indtager store mængder af sukker. Det giver dig et fix af befrielse et kort øjeblik, men virkeligheden kommer hurtigt igen og der skal endnu et fix til.

Prøv at tænk over, hvad det er der gør du ikke har lyst til at leve sundt, hvad er det der gør at du gerne vil leve i smerter og dårlig trivsel både psykisk som fysisk? Alt hvad du indtager påvirker dit immunforsvar, både i negativ eller i positiv retning. Og ikke kun dit immunforsvar, men hele dit hormonsystem bliver påvirket og ikke kun kønshormoner, men også dem der styre din insulin, binyre, hypofysen og hypothalamus. De vigtige strukturer i din hjerne, som har en overordenet styring i hvad der sker i din krop.

Jeg har et indlæg om Syre-base balancen, det kunne være en start på en nærende og livgivende hverdag.

Kærlig hilsen..

Lisbeth Holm

Lisbeth Holm

Din behandler
Ejer af Silke Akupunktur

Silke Akupunktur

Hos Huset for Sundhed og Balance
Tagensvej 70, 2 sal
2200 København N

Tlf.: 22 93 00 14
E-mail: lisbeth@silkeakupunktur.dk
Følg med på Facebook

Telefontider

Mandag – torsdag
fra kl. 09.00-18.00

Åbningstider

Mandag til Torsdag.

Du kan se ledige tider under "Bestil tid".