Behandling af ar med akupunktur.

Få pæne, smidige og mere naturligt udseende af dine ar med akupunktur.

Behandling af ar.

Kan ar være vigtige at behandle?

Ja, det kan blive meget vigtigt for dig.

behandling af ar

Næsten alle mennesker har ar. De fleste skader og sår heler dog op uden at efterlade sig forstyrrende spor, på hverken det fysiske eller psykiske plan. Ikke desto mindre ses det hyppigt, at ar kan forstyrre forskellige funktioner i organismen.

I disse tilfælde er arvævet tit så sammenfiltret med det omgivende væv, at det påvirker den lokale blodcirkulation og bevægelighed.

Huden er vores største organ og er i den grad meget levende. Når der bliver skåret, revet til åbent sår eller på anden måde en perforering af huden kan dette udvikle sig til et irritationscenter eller det man også kan kalde en terapiforhindring, som kan føre til andre helbredsproblemer på mange forskellige planer.

Mange har tendens til at fortrænge de har et ar, fordi det er grimt, følelsesløst eller på anden måde har været smertefulde og betændte under deres heling. Mange ar er også forbundet med ubehagelige og smertefulde oplevelser. Der sidder altid et fysisk traume og ofte også et psykisk traume.

Derfor kan ethvert ar, nyt eller gammelt, stort eller lille, ømt eller ej, kan før eller siden udvikle sig til en terapiforhindring, som påvirker hele eller dele af dig.

Et ar der er aktivt som terapiforhindring, kan ses på følgende måder:

  • Udvikling af problemer, som regel muskulære problemer, enten fjernt fra arret eller omkring det, på modsatte side af kroppen hvor arret sidder. Symptomerne falder sammen med arrets opståen eller op til 6-12 mdr efter.
  • Det har været smertefuldt både fysisk, men også psykisk.
  • Det er ikke vokset sammen som ønsket.
  • Det er blevet knudret og selv efter mange år kan det være ubehageligt eller ømt af føle på.

 

Behandlingen af arret.Behandling af ar

Jeg måler mig frem til om arret laver det der hedder en postural forstyrrelse, en forstyrrelse i det muskulære system. Ved hjælp af et specielt apparat der også bruges i auriculo terapien (øreakupunkturen). Alt afhængig af hvad der findes, bliver behandlingen tilrettelagt på den bedst mulig måde.

Her er det ofte akupunkturen der bruges lokalt til arret, samt specielle punkter i øret til behandling af ar og huden.

 

Hvad sker der i dit ar når det heler op.

Hvor vigtig kan kosten blive?

Behandling af ar er ikke kun akupunktur mm. kosten kan blive en vigtig detalje for dit ar.

Den første fase er inflammation, men her er den livsnødvendig for at dit ar kan starte en helingsproces. Den aktivere dit immunforsvar til at bekæmpe bakterier og særlige signalstoffer der fremmer dannelsen af små propper til at stoppe blødningen. Udfordringen er at kontrollere denne inflammation, så den ikke tager overhånd.

Den anden fase er dannelsen af væv. Her arbejder cellerne anderledes end normalt for at samle sårrandene. Når det nye væv skal dannes, skal der dannes flere celler af kroppen end der dør af celler. Det betyder, at der lokalt i vævet skal være det der hedder en anabol dominans. For at denne proces kan ske skal der insulin til, som stiger under inflammationsfasen og fører til en generel  anabol tilstand.

Problemet opstår heri, hvis insulin niveauet er forhøjet kommer der en voldsom stimulering af vævsdannelse. Insulin niveauet kan stige, hvis der indtages for mange sukkerholdige fødevarer, kunstige sødemidler, hvidt brød, pasta og hvide ris. Glukose indekset er for højt i disse fødevarer. Samt mælk, her er det mælkeproteinet der øger insulinniveauet, mælkesukker påvirker blodsukkeret.

Den sidste fase sker der en nedbrydning og gendannelse af kollagen, så vævet er mindst muligt fortykket, så det bliver stærkt og funktionsdygtigt, så vidt det er muligt. Dannelsen af kollagen kræver en tilstrækkelig forsyning af aminosyre, som er byggestenene i protein. Vegetarer skal her være opmærksom på at få nok med planteproteiner. Her er C-vitamin nødvendig for dannelsen af de krydskoblinger af kollagen, der giver smidighed og fleksibilitet i vævet.

Behandling af ar kan hermed blive essentielt for dig, både med kost og med anden behandling.

 

 

Behandling af ar

C-vitamin fremmer et smidigt og pænt ar.

Akupunktur

Posturologi

Auriculoterapi

Facebook

Silke Akupunktur

Hos Huset for Sundhed og Balance
Tagensvej 70, 2 sal
2200 København N

Tlf.: 22 93 00 14
E-mail: lisbeth@silkeakupunktur.dk
Følg med på Facebook

Telefontider

Mandag – torsdag
fra kl. 09.00-18.00

Åbningstider

Mandag til Torsdag.

Du kan se ledige tider under "Bestil tid".