Har du nye mål eller ønsker i år?

Hvordan har du det med målsætning når et nyt år starter?

Skal der ske en helt masse nyt eller lader du livet fortsætte som det plejer?

For mig er d.1.1 en magisk dag, ligesom når jeg starter et nyt regnskabs år, når man er selvstændig. Sådan starter jeg mit nye år, sætter ny målsætning både privat, arbejde, økonomi, bolig, udvikling mm.

Du kan i virkeligheden gøre det d.3.4, d.6.7 eller d.10.11. Men mange har det med d.1.1, starter vi forfra og kan lave en ny målsætning for året, de kan være mange og det kan være ét mål.

Men hvordan kan du komme i mål med din målsætning?

Der er mange muligheder, men en mulighed jeg syntes der er interessant og mere reflekterende er din egen udvikling til din målsætning.

målsætning

 

Lad os tage et eksempel, som mange vælger d.1.1 og du kan bruge denne udvikling til alle mulige mål i livet. Lad os sige, du ønsker en sundere livstil i form af kost. Du elsker en god flaske vin og har en hang til søde sager, elsker god mad, som måske ikke altid har en større sundhedsværdi. Ja, du kender den alt for godt og du har sikkert prøvet en million gange, at komme nærmere en sundere livsstil.

Nogle ting er det lykkeds, men du er aldrig kommet helt i mål, hvorfor ikke?

Der kan være mange årsager, den typiske årsag/undskyldning er:

  • manglende tid
  • har ikke overskud
  • falder hurtigt tilbage i gamle vaner
  • giver op halvvejs
  • udsætter det til “bedre” tider

Barrieren og blokeringen

Men hvorfor opstår disse barriere og det er jo ikke så svært i virkeligheden, at ændre sit liv. Helt banalt er det bare at gøre det!

Men hvis du ligger inde med indre blokeringer på forandring, blokering på at bryde et mønster, bange for at bryde det der gør dig tryg. Så hvorfor ændre kosten “det gavner jo alligevel ikke” eller  “jeg dur ikke til at holde det alligevel”. Mange indevendinger har vi rigeligt af eller kan hurtigt opdigte nogen.

Illusionen

Det handler i bund og grund om en illusion du har fået skabt. På et eller andet tidspunkt i dit liv. Et mønster du har skabt i en spæd form og har udviklet det og udbygget det, så du til sidst ikke ved hvorfor du gør det. Særligt kostvaner handler om tryghed, ting eller følelser du mangler i dit liv, til at gøre dig tryg.

Oftest handler det om en type af stress, at skulle forandre og ændre. Det er jo ikke kun dine madvaner du ændrer, men du ændre din livsstil og vaner og er du klar til det? Og er du klar til de spørgsmål der kommer i din omgangskreds, når du ændre din livsstil og vaner, for du er jo kendt for at spise god mad, gode desserter og en god flaske vin.

Eller hvad din målsætning nu engang er, som du ønsker dig brændende at opnå. Det kunne også være at løbe et marathon og hvad det indebærer.

Hvis du er meget stresset i forvejen, når du vil starte en ændring op i dit liv. Kan det være et virkelig dårligt tidspunkt at starte, med mindre du står i en situation, hvor du intet andet valg har. Stress laver blokeringer i dit limbiske system, din urhjerne, hvor instinkter og følelser har deres dybe spor. Som du tager med dig ind i livet.

målsætning

 

 

Chok og traumer

Chok og traumer enten fysiske eller psykiske kan ændre din adfærd, som tankegang eller vaner. Vaner giver stabilitet og tryghed i livet, men kan være “farlige”, forstået på den måde, at du i mange tilfælde ikke udvikler dig eller kommer ud af din “komfort zone”. Du ubevidst/bevidst låser dig fast og bliver firkantet i din adfærd og udvikling. Din automat adfærd er slået til. Og du har glemt dit eget selv.

Men hvordan kommer du videre og hvordan kommer du ud af din illusion. Tanker kan rykke rigtig langt. De har jo rykket dig over i et sted, hvor de måske ikke er så hensigtsmæssige, men de kan komme tilbage på det rette sted igen. Det kan være rigtig svært når illusionen står rigtig stærkt. Men der er en måde der kan hjælpe dig lidt på vej. Det kræver altid en indsats fra dig selv, men det kan give dig en meget positiv udvilking.

 

Komplementær hjælp fra akupunktur, øreakupunktur og kinesiologi

Akupunktur og særligt øreakupunktur, kan komplementere den videnskablige viden vi har i dag om hjerne og krop. De reaktions mønstre der også sker i kroppen, når du møder en modstand.

Med øreakupunktur kan man på en nænsom og effektiv måde, “løsne” op for gamle vaner og livsstil. Grib den når det åbner sig for dig, og du kan mærke den store trang til at gøre det du ønsker i livet, samt de mål for ny vaner og ny livsstil der gør dig lykkelig og glad.

Kinesiologi kan hjælpe dig med at komme den rette vej. Få positive tanker, slippe en negativ adfærd og komme ud af den stress der blokere dig i at ville forandre dig. 

Men du skal naturligvis selv arbejde for det. Man kan ikke rykke på en vilje der er gået i fornægtelse. Viljen til at ville forandre og ændre skal være med dig. Så kan du alt og komplementær behandling, som akupunktur og øreakupunktur kan støtte dig i dine processer til at nå din målsætning og dine ønsker i livet.

Kærlig hilsen..

Lisbeth Holm

Lisbeth Holm

Din behandler
Ejer af Silke Akupunktur

Silke Akupunktur

Hos Huset for Sundhed og Balance
Tagensvej 70, 2 sal
2200 København N

Tlf.: 22 93 00 14
E-mail: lisbeth@silkeakupunktur.dk
Følg med på Facebook

Telefontider

Mandag – torsdag
fra kl. 09.00-18.00

Åbningstider

Mandag til Torsdag.

Du kan se ledige tider under "Bestil tid".