Kæbespændinger

Hvordan får du kæbespændinger?

Hvordan får du kæbespændinger?

 

Kæbespændinger, hvad sker der når det kommer?

Mange af mine klienter knuger eller skærer tænder i søvne, og vågner op med kæbespændinger, ondt i nakken, ondt i skulder, hovedpine, følelsen af ikke at have sovet godt, tungen ligger oppe i ganen.

Du kan føle ubehag eller smerter i kæben, hals og nakke, nogle føler ligefrem kvælnings fornemmelse. Ved simple vejrtræknings øvelser og øvelser til kæben kan du holde det på afstand.

Men generne kan være så irriterende og vanskelige, at de kræver behandling. Før du selv kan hjælpe dem på vej til en afspænding. Se behandling længere nede på siden.

I helt særlige tilfælde kan din kæbe låse, så du næsten ikke kan åbne munden. Eller du har denne “klikkende” følelse, når musklerne bevæge sig, når du åbner munden. I disse tilfælde kan du ikke bruge øvelser eller vejrtrækningen til at løsne det. Disse tilstande kræver behandling.

Symptomer på kæbespænding?

 • hovedpine
 • migræne
 • svimmelhed
 • smerter/spændinger i nakke, hals, skulder, arme, ryg, hofte, ben
 • hjertebanken
 • fordøjelsesproblemer
 • kort vejrtrækning
 • tinnitus, summen eller ringen for ørene
 • generel utilpashed
 • en følelse af kronisk anspændthed
 • snurren i tunge
 • synsforstyrrelser
 • søvnforstyrrelser
 • depression
 • knugen i maven eller solarplexus (mellemgulvet)

 

Og der kan være mange flere symptomer.

Grunden til alle disse symptomer, er det muskulære og alle de nerve forbindelser der har kontakt enten direkte eller indirekte til kæbeled og kæbemuskler.

 

Kæbeleddet

Kæbeleddet er et hængsel led der sidder lige foran øret og kaldes også TMJ (temporal

Kæbespændinger

Kæbeleddet og de muskler du tygger med.

mandibular joint). Dette er nok en af de mest brugte led i hele kroppen – du åbner og lukker din kæbe gennemsnitlig mindst 2000 gange om dagen, og musklerne her er virkelig kraftfulde. Typisk lukker du dine kæber sammen med omkring 90-110 kg når du tygger. Tungen er den stærkeste muskel du har, i forhold til dens størrelse. Derefter kommer kæbemusklerne.

De to kæbeled arbejder uafhængigt af hinanden, men er alligevel nødt til, at være fint balanceret i at åbne og lukke begge sider af munden med samme hastighed og på samme tid.

Der er flere faktorer, der bidrager til kæbespændinger:

Tandoperation, tandregulering, piskesmæld, ulykker der har involveret skader på hovedet eller nakken, stress, angst, aggression, holde sine følelser inde, tænderskæren, neglebidning, bide i blyant, tyggegummi, tygge på pastiller, spise hårdt slik, tendens til at tygge maden mere i den ene side, kirurgi, sover mere på den ene siden end den anden.

En kropsholdning, hvor hovedet typisk er lidt længere fremme end selve rygsøjlen (ses meget ved pc arbejde), en hånd under hagen eller på siden af kæben,  det bidrager også til spændinger i kæberne. Prøv at sidde ret op og ned og lad kæben hænge frit, uden at sidde med åben mund.

Tænk over hvordan du bruger dine kæber, og om du bruger dem uhensigtsmæssigt, for så er det om at stoppe de dårlige vaner, man lidt for hurtigt kan tilegne sig.

Kæbespændinger

Få behandling til dine kæber nu, inden det bliver værre.

Hvordan jeg behandler kæbespændinger.

Posturologiauriculo (øreakupunktur), akupunktur, samt muskeltest og korrektion af muskler, kan være en vidunderlig hjælp til kæbespændinger. Jeg har arbejdet en del med kæbespændinger og har efterhånden set uforklarlige symptomer blive reduceret eller helt forsvinde, når der bliver løsnet op for kæberne.

De har en meget større indflydelse end man umiddelbart tror. I rigtig mange af mine behandlinger kommer jeg forbi kæberne, fordi jeg ved, at de kan lave en del ballade og uro i din krop og dit sind.

Jeg har derfor valgt at lave nogle online kursuser, der er forskellig udgaver af dem til dine kæber, alt afhængig af hvor mange spændinger og hvor meget de genere din livskvalitet. Du kan læse mere om kurserne her.

Akupunktur

Posturologi

Auriculoterapi

Facebook

Silke Akupunktur

Hos Huset for Sundhed og Balance
Tagensvej 70, 2 sal
2200 København N

Tlf.: 22 93 00 14
E-mail: lisbeth@silkeakupunktur.dk
Følg med på Facebook

Telefontider

Mandag – torsdag
fra kl. 09.00-18.00

Åbningstider

Mandag til Torsdag.

Du kan se ledige tider under "Bestil tid".