Muskelsmerter og skøre knogler

Hvad kan du gøre ved det?
 

10 grunde til muskelsmerter og muskelspændinger?

Hvordan du holder dine muskler og knogler stærke og smidige.

 

Dine muskler spiller en stor rolle, når det gælder dine knogler.

muskelsmerter

Dine muskler bære dine knogler.

De mest almindelige årsager til muskelspændinger eller muskelsmerter, er manglende udstrækning af muskler efter brug. Det kan være hård fysisk træning, men også en dag foran computer på kontoret. Hvilket oftest er årsag til musearm, skulder og nakke problemer, da det er mange gentagne bevægelser.

Manglende væske til musklerne gør, at der ophober sig affaldsstoffer i musklerne, og specielt under hård træningen. Affaldsstofferne bliver siddende og irriterer musklen. På et tidspunkt kommer der smerter pga. manglende blodgennemstrømning i musklen. En for stor syre ophobning i musklerne, giver smerter og der er en risiko for der opstår en unødig inflammation.

Kosten har en afgørende betydning for dine muskler ja, faktisk hele din krop. Du kan bruge din mad som medicin, og rent faktisk spise dig ud af de fleste lidelser og symptomer, dermed også dine muskelproblemer.

Mineraler og vitaminer er meget vigtige for vores muskler, led og for dine knogler. De mineraler der vigtigst er calcium, magnesium, kalium og natrium.

 

Calcium

Calcium skal ikke kun bruges til knogler i forbindelse med knogleskørhed, det er medvirkende til muskelsammentrækning og afslapning af musklen. Det vil sige brugen af musklen, derudover bruges calcium til nerve og hormon funktionen, samt blodtrykregulerende ved forhøjet blodtryk.

Calcium er afgørende for den normale muskelsammentrækning af dit muskelvæv. Ved calcium mangel, kan denne funktion ikke opretholdes normalt, der opstår en mindre grad af muskelkramper og der kommer over tid spændinger i musklen. Dette belaster musklerne og især hjertemusklen. Hjertemusklen kan ikke tåle at gå i krampe.

Calcium kan du blandt andet findes i disse fødevarer: tang, alger, mandler, hasselnødder, solsikkefrø, dadler, figner, rosiner, muskelsmertermælk, yoghurt, sesamfrø, persille, grønkål, spinat, ærter, laks, sardiner, quinoa, sorte bønner, tofu og æg.

Ved tilskud af calcium, skal du virkelig se dig for. Ikke alt calcium er lige godt til muskler og knogler. Du skal se efter calcium citrat og ikke calcium carbonat. Calcium citrat er organisk bundet og har en højere optagelighed end calcium carbonat som er uorganisk. Optageligheden er her med noget lavere.

Hvis du får for høje doser calcium uden magnesium, bliver musklerne stive inkl. hjertemusklen. Det er en større kemisk proces og samarbejde mellem calcium, magnesium, K2-vitamin og D-vitamin, der giver både knogler og muskler den rette balance. Du skal altid indtage calcium med magnesium i 1:1, aldrig calcium alene.

 

Magnesium

Magnesium er et af de glemte mineraler, som har en stor indflydelse på nervesystemet, hormonsystemet, knogler, muskler, immunforsvaret, blodsukkerbalancen, blodtryk, stofskifte mm.

Lider du af muskelkramper eller har fået konstateret knogleskørhed kan der være en risiko for, at du mangler magnesium. Man kommer ikke til at lide af et større magnesium mangel, hvis man spiser en god sund varieret kost og lever et roligt liv. Men hvis du ikke spiser grøntsager, grønne blad grøntsager som spinat eller kål, salat, broccoli, korn, nødder og frø, kan der med tiden komme et underskud af magnesium. Det underskud bliver taget fra knogler og muskler og det kan få nogle konsekvenser, såsom muskelspændinger eller muskelsmerter, knogleskørhed og problemer med leddene.

En lille sidegevinst ved magnesium er, hvis du har svært ved at sove igennem om natten, kan det hjælpe at tage et tilskud magnesium før sengetid. Prøv det inden du vælger sovemedicin.

muskelsmerter

Grønkål er en rig kilde til optimal sundhed.

Magnesium findes blandt andet i disse fødevarer: alle grønne blad grøntsager, æbler, rødbeder, gulerod, figner, tørrede korianderblade, koriander frø, salt, muskat, fennikel frø, sesamfrø, hørfrø, mandler, valnødder, havregryn, brune ris, rugmel, rugbrød med hele kerner og frø.

Magnesium som tilskud, skal du også være på vagt hvad du køber. Magnesium som cellesalte, Homøopatisk magnesium, Puori M3 magnesium, magnesiumolie er nogle af det bedste på markedet.

 

 

Kalium

muskelsmerter

Du skal spise 600-800 gr. frugt og grønt hver dag.

Kalium er et mineral der hjælper muskler og nerver til at kommunikere med hinanden. Det hjælper næringsstoffer ind i vores celler og hjælper affaldsstofferne ud af cellerne.

Kalium findes i disse fødevarer: alle former for frugt og grøntsager har et højt indhold af kalium.

 

 

 

Natrium

Natrium eller i dagligt tale salt. Salt er en hjælp til nerve og muskel funktionen og selvfølgelig opretholder den rette væske balance i kroppen og musklerne. Salt blødgør musklerne og kan bruges blandt andet til at smøre på hårde og ømme bumser på huden eller i ansigtet. De opløser dem simpelthen.

Hvis du har et badekar kan du købe Epsom salt, som også er meget rig på magnesium og tag et bad på max. 15-20 min. hvis du ligger der i længere tid kan der være en risiko for at få diarré, så det kan altså ikke betale sig at ligge længe og håbe på en bedre virkning. Det kan tage toppen af muskelspændinger. Er du ikke den heldige indehaver af et badekar, kan et dejlig varmt fodbad også hjælpe. Varme omslag med Epsom salt til en arm eller skulder kan også lindre dine muskelsmerter.

Advarsel !!

Jeg vil på ingen måde opfordre til, at komme mere salt i maden pga. muskelspændinger. For stort salt indtag, som alt for mange har, får den modsatte effekt, musklerne bliver stive. Der er en forhøjet risiko for forhøjet blodtryk, da nyrene ikke kan udskille den store mængde salt. Du må maximum indtage ca. 1 tsk. salt om dagen. Det er inklusiv det salt der kommes i vores mad, rugbrød, brød, knækbrød, pålæg og meget mere. Det kan godt blive til meget salt på en dag.

Der er andre faktorer der spiller ind ved muskler og led. Der er vitaminer, heriblandt B-vitaminer, K2-vitamin, D-vitamin, omega 3 fedtsyre, som er en væsentlig faktor i muskelsmerter og muskelspændinger.

Hver dag mister vi både calcium, magnesium, kalium og natrium, samt andre vitaminer og mineraler. Men der er desværre nogle faktorer, der primært får calcium og magnesium til at forsvinde noget hurtigere end normalt. Hvilket kan gøre, at vi kan komme i underskud med blandt andet disse to meget vigtige mineraler.

 

10 grunde til dine muskler smerter og dine knogler bliver svækket.
  1. kaffe, sodavand og andre vanddrivende drikke
  2. for stort indtag af protein, specielt kød
  3. sukker, sødemidler af en hver slags
  4. alkohol, cigaretter og euforiserende stoffer, de forgifter kroppen
  5. D-vitamin mangel. Du har svært ved at optage magnesium og calcium, når du mangler D-vitamin. Husk du skal have et kosttilskud af olie ellers har du svært ved at optage D-vitamin.
  6. for lidt eller for meget motion
  7. sved, ved overdreven motion sveder man meget, nattesved ved overgangsalder eller hvis man sveder meget generelt
  8. overforbrug af salt
  9. tomater, kartofler, aubergine, peberfrugt indeholder et stof der hedder solanine, der ”æder” calcium. Det er kun for at gøre opmærksom på, hvis du spiser dem hver dag, kan de have en indflydelse på calcium balancen.
  10. stress, stress, stress æder mildest talt alt op, så skru ned for tempoet. Det er ikke kun fordi du mister en masse gode næringsstoffer, der skal holde din krop kørende. Men fordi det absolut ikke tjener et godt formål for dig og dit helbred.

Den anbefalet daglige dosis calcium og magnesium er 500-1000 mg. Vi forbruger ca. 500 mg dagligt under normale omstændigheder. Ved unormale omstændigheder såsom ved stress, alkohol, tobak og dårlige kost vaner, kan vi forbruge langt mere end 500-1000 mg dagligt.

Det kan tage 1-6 mdr. før du har dine depoter af mineraler på plads. Du kan se mere her, hvordan jeg kan afhjælpe dine muskelsmerter og ledsmerter med akupunktur og posturologi(kropsholdning). Så du kan komme i rette holdning igen, mens du selv bygger dig op med gode kostvaner og god livsstil.

Akupunktur

Posturologi

Auriculoterapi

Facebook

Silke Akupunktur

Hos Huset for Sundhed og Balance
Tagensvej 70, 2 sal
2200 København N

Tlf.: 22 93 00 14
E-mail: lisbeth@silkeakupunktur.dk
Følg med på Facebook

Telefontider

Mandag – torsdag
fra kl. 09.00-18.00

Åbningstider

Mandag til Torsdag.

Du kan se ledige tider under "Bestil tid".