Auriculoterapi og auriculomedicin

Dybere indsigt i Auriculoterapi

Auriculoterapi og auriculomedicin er kort fortalt den franske øreakupunktur. Auriculomedicin er en videre udvikling af auriculoterapi.

Opdagelsen af auriculoterapi

Dr. Paul Nogier er anerkendt verden over som fader til auriculoterapi og senere auriculomedicin. Dr. Paul Nogier var læge, biolog og ingeniør. Som læge praktiserede han akupunktur, psykologi og homøopati.

I starten af 1950´erne, oplevede han patienter med brændemærker et bestemt sted i øret. Patienterne hævdede, at det havde fritaget dem fra iskiassmerter. Og da iskiassmerter som regel stammer fra den 5. lændehvirvel, begyndte Dr. Paul Nogier at kortlægge hele menneske kroppen i øret i samarbejde med andre læger og forskere.

De fandt frem til at ved tryk, elektrisk stimulation og nåle kom der en reaktion i kroppen og dermed kunne smerter og andre symptomer og sygdomme afhjælpes. Dette tog dem ca. 15 år at udvikle det til det som vi bruger i dag.

Opdagelsen af auriculomedicin

I logisk forlængelse af auriculoterapien udviklede Dr. Paul Nogier auriculomedicinen. Han opdagede, at der var visse sygdomme der kun havde en delvis respons på auriculoterapien. Baseret på sine erfaringer begyndte han, at tage puls på sine patienter når han undersøgte deres ører. Når han rørte forskellige zoner i øret, var der variationer i pulsen.

Forskningen på pulsen blev udvidet og der blev testet mange former for stimulation (farver, magneter, forskellige stoffer, mm) det viste sig at kroppen er følsom overfor 7 frekvenser. Disse frekvenser anvendes både til diagnose og behandling. Auriculomedicin er en refleksmetode baseret på ændringer i pulsen, når hud og øre bliver stimuleret.

Dette puls slag er et  Vaskulært Autonomt Signal (VAS-pulsen). VAS-pulsen involverer det autonome nervesystem (sympatiske og parasymaptiske nervesystem). Ændringen af VAS-pulsen medieres af, det ubevidste autonome nervesystem og svarer til en neurologisk refleks.

Dr. Paul Nogier blev i 1996 indstillet til en Nobelpris for hans opdagelse af VAS, men det tragiske skete, at han døde lige før han skulle modtage sin pris. Han nåede at arbejde og undervise i 45 år i auriculoterapi og auriculomedicin.

Raphael Nogier

Raphael Nogier

Han har gud ske lov en søn der hedder Dr. Raphael Nogier, som er forsker og læge. Han viderefører behandingsformen – især inden for farveterapi og diagnostisering af huden.

Kilde: Sedatelec, Rikke Godthjælp, Anne Marie Vester

Jeg benytter auriculoterapi og auriculomedicin til stort set alle mine behandlinger. Det kan give mig et lynhurtigt overblik over, hvor det mulige problemer måske kan stamme fra. Særligt når mit speciale er kæber om det er kæbemusklen eller kæbeleddet, der er problemet, samt om der skulle være andre muskler der holder på kæben.

Det kan blandt andet give disse symptomer:

 

Akupunktur

Posturologi

Auriculoterapi

Facebook

Silke Akupunktur

Hos Huset for Sundhed og Balance
Tagensvej 70, 2 sal
2200 København N

Tlf.: 22 93 00 14
E-mail: lisbeth@silkeakupunktur.dk
Følg med på Facebook

Telefontider

Mandag – torsdag
fra kl. 09.00-18.00

Åbningstider

Mandag til Torsdag.

Du kan se ledige tider under "Bestil tid".